Uddannelser på Institut for Kommunikation og Psykologi

Musik, musik terapi, psykologi, kunst, læring, kommunikation & teknologi

Uddannelserne på Institut for Kommunikation og Psykologi er bachelor-, kandidat-, sidefags- og efteruddannelser, der på forskellige måder kombinerer kommunikationsstudier, æstetik, kunst og teknologi.

Links til studiernes egne hjemmesider

 • +

  Kommunikation og Digitale Medier

  Communication and Digital Media illustratedby photo of students discussing

  Tværfaglige uddannelser og specialiseringer, der kombinerer indsigt fra medieteknologi og kommunikationsforskning. Disse uddannelser giver viden og kompetencer ved kritisk analyse af eksisterende medier og kommunikationsprodukter og om design og opbygning af nye medier og kommunikationsprodukter. Programmerne er baseret på at forstå enkeltpersoner og organisationers kommunikationsudfordringer med det formål at designe og implementere nye kommunikationsområder ved hjælp af informations- og kommunikationsteknologier.

  Mere information på kdm.aau.dk

 • +

  Kunst og Teknologi

  Kunst og Teknologi | Art and Technology illustrated by an image from an ART exhibition

  Kunst og Teknologi | Art and Technology is an interdisciplinary study in the cross field between art, design and technology. On the basis of the physical, psychological and social conditions, the studies deal with artistic and aesthetic processes and the design and construction of artefacts that are aimed at user experience and realisation.

  More information at art.aau.dk

 • +

  Master i ikt og læring

  Gå til Studienævnet for Master i ikt og læring (MIL)

   

  Masteruddannelsen i IKT og Læring (MIL) er en 2-årig uddannelse i ikt-baseret læring og didaktisk design. Den har fokus på spændingsfeltet mellem digitale teknologier, kommunikation, læring og design. Mil er for alle, der dagligt arbejder med ikt og læreprocesser inden for uddannelse, design, kommunikation og hr.

  Mere information på kommunikation.aau.dk/uddannelser/mil

 • +

  Musik

  Music illustrated by students singing i the House of Music in Aalborg

  Musikuddannelserne på bachelor- og kandidatniveau samt sidefag lægger vægt på musikforståelse, kunstnerisk kreativitet, lydproduktion og musikudførelse. Uddannelserne giver de studerende omfattende viden om - og indsigt i klassisk såvel som populær musik - både teoretisk og praktisk. Uddannelserne tilbyder kurser i for eksempel musikhistorie, musikteori, analyse og videnskabsstudier.

  Mere information på musik.aau.dk

 • +

  Musikterapi

  Music Therapy illustrated by students playing music

  Bachelor-, kandidat- og eftervidereuddannelsen inden for musikterapi fokuserer på udvikling af kommunikation og relationer mellem mennesker gennem musikalske aktiviteter og oplevelser. Ved hjælp af forskellige procedurer og teknikker for musikterapi lærer de studerende på uddannelse at fremme sundhed, imødekomme følelsesmæssige behov og forbedre sociale kompetencer hos børn, unge og voksne, der har særlige behov eller kæmper med psykologiske, psykiatriske, somatiske eller sociale problemer - såsom demens, schizofreni, autisme, smerter og angst.

  Mere information på musikterapi.aau.dk

 • +

  Psykologi

  Psychology illustrated by a woman listening

  Den psykologiske videnskab beskæftiger sig med, hvordan mennesker tænker, føler, oplever og handler i bestemte sammenhænge. På uddannelsen undervises i forskellige teoretiske indgangsvinkler til psykologien: dels det enkelte menneske og fænomenet personlighed og dels mennesket i relation til samfundet, herunder fx familiens betydning. Psykologi handler således i høj grad om menneskets samspil med dets medmennesker og omgivelser; om hvordan vi oplever verden, og hvorledes vi danner mening og sammenhæng i vores oplevelser. På psykologistudiet er interessen blandt andet rettet mod tænkning og følelser, identitet og udvikling, mod både indre motivationer og ydre påvirkninger såvel som gruppeprocesser og individualpsykologiske dynamikker. Psykologistudiet omfatter også mennesket som biologisk væsen og biologiske processer som hukommelse og opmærksomhed.

  Mere information på www.psykologi.aau.dk

Kontakt

Institut for Kommunikation og Psykologi • Rendsburggade 14, 9000 Aalborg
mere