Svend Brinkmann udpeget til Etisk Råd

Svend Brinkmann udpeget til Etisk Råd

Svend Brinkmann, der er professor i psykologi på Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet, indtræder i Det Etiske Råd 15. februar 2022.

Last modified: 19.01.2022

Svend Brinkmann har en baggrund i både psykologi og filosofi og har været professor i almenpsykologi og kvalitative metoder på Aalborg Universitet siden 2009.

Hans forskningsinteresser omfatter psykologiens filosofi, moralpsykologi, etik og kulturkritik. Han har skrevet eller redigeret mere end 30 bøger og næsten 200 artikler. Han har modtaget flere priser, bl.a. DR's formidlingspris, Rosenkjærprisen samt Gyldendals formidlingspris. Derudover er han skribent og anmelder for Politiken, og han har været vært på forskellige programmer på radio og tv, senest "Brinkmann på P1" og "Brinkmanns briks". I 2021 modtog Svend Brinkmann ridderkorset af Dannebrogordenen.

Svend Brinkmann har de sidste år stået i spidsen for to store forskningsprojekter, nemlig Diagnosekultur og Sorgens kultur, der på hver sin måde har undersøgt, hvordan menneskers erfaring af lidelse er ændret i takt med udbredelsen af psykiatriske diagnoser.

Svend Brinkmann indtræder i Det Etiske Råd d. 15. februar 2022.

Læs mere om Svend Brinkmann