Danmarks første konference om SOSU-uddannelse som forskningsområde

Danmarks første konference om SOSU-uddannelse som forskningsområde

Forskning på SOSU-uddannelsesområdet er et lille forskningsfelt, der ofte falder mellem to stole. Med konferencen "SOSU-uddannelse som forskningsområde" blev der sat fokus på at styrke forskningen og skabe netværk og vidensdeling.

Last modified: 07.09.2021

Af Britta Møller, AAU. Foto: Line Mandrup Hansen, SOSU-Østjylland

160 mennesker med interesse for SOSU-uddannelsesforskning var tirsdag den 31. august 2021 samlet til Danmarks første konference om SOSU-uddannelse som forskningsområde. Konferencen blev arrangeret af Partnerskab for SOSU-uddannelsesforskning, som tæller aktører fra Kommunikation og Psykologi, Kultur og Læring og de to skoler SOSU-Østjylland og Randers Social- og Sundhedsskole. Læs mere her

Charlotte Wegener, der er lektor på Institut for Kommunikation og Psykolog, var med til at arrangere konferencen. Hun siger:

- Der er virkelig brug for særlig forskning på SOSU-uddannelsesområdet. For i dag er det et meget lille forskningsfelt, som tit falder ned mellem to stole, når det behandles i erhvervsuddannelsesforskning eller sygeplejeforskning.

Læs mere om konferencen i denne lille artikel på folkeskolen.dk: Konference: Mere forskning på sosu-området skal højne både kvalitet og anseelse.

Se en film fra konferencen her: