AAU logo
International hjerneuge i uge 11

International hjerneuge i uge 11

14.-18. marts er international hjerneuge, hvor forskere sætter fokus på hjernen, hjernesygdomme og hjerneforskning. Dette markeres ved en række gratis foredrag i København, Århus og Aalborg.

Last modified: 09.03.2016

I en række foredrag tilrettelagt for den almindelige befolkning vil forskere fra hele landet tale om emner som, hvordan man kan undersøge hjernen, hvordan skader påvirker vores hjerne og adfærd, hvordan hjernen tolker sanserne, og hvorledes hjernen ligger til grund for fænomener som religion og bevidsthed.

Herunder ses et udsnit af programmet. Arrangementet er åbent og man er også velkommen, hvis man ikke er på Facebook, men tilmeldingerne på Facebook hjælper arrangørerne med at have en ide om deltagerantal. Hjerneugen sparkes i gang mandag morgen kl. 6.38, hvor Jonas Lindeløv er inviteret i studiet på Go' morgen Danmark på TV2.

Århus

Eftermiddagsforedrag hele ugen (14.-18. marts) undtagen onsdag med emner som bl.a. Hjernen og det vaskulære system, “Hjerneaktivitet” – Hvad måler vi, og hvad har det med hjernen at gøre? Brugen af dyr i hjerneforskning, Hjernesygdomme, Religion og hjernen.

Aalborg

Eftermiddagsarrangement den 15. marts med emner om Synæstesi – hjernens tolkning af sanserne, No brain, no pain, Hjernesygdomme og Hjerneskade og rehabilitering.

København

Eftermiddagsarrangement d. 17. marts  med emner som Fra Hieroglyffer til moderne hjernescanninger, Den foranderlige hjerne, Aldring og hjernen (på engelsk), samt Synæstesi.

 

Arrangementet er støttet af FENS og finansieret af DANA fonden.

 

Yderligere information

Lektor Thomas Alrik Sørensen, Aalborg Universitet, e-mail alrik@hum.aau.dk