En kvinde kigger på en verden med en farvet hjerne

Forskere sætter fokus på hjernens sygdomme og gåder

I hjerneugen byder forskere flere steder i landet på en række foredrag om hjernen og den rolle, som hjernen spiller for os mennesker i hverdagen.

Last modified: 07.03.2019

Uge 11 er hjerneuge og det betyder, at der er mulighed for at deltage i en række gratis arrangementer, der handler om hjernen. Hjerneugen indledes d. 11. marts 2019 i København og efterfølges af foredrag 13.-15. marts i København, Aarhus og Aalborg.

- Det er en unik mulighed for at lytte til nogle af Danmarks førende hjerneforskere, som vil dele deres viden indenfor et væld af emner som fx hjernesygdomme, psykiatriske lidelser, undersøgelsesmetoder, tankeprocesser og bevidsthedens gåde, siger Thomas Alrik Sørensen, der er lektor ved Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet.

Thomas Alrik Sørensen står sammen med HjerneForum som arrangør for at byde velkommen i de tre byer og holder selv et oplæg i Aarhus om Synæstesi, hvor han tager fat på spørgsmålet, om vi oplever verden ens.

Fakta:

• Uge 11 er international hjerneuge
  • Arrangementerne afholdes af HjerneForum i samarbejde med Hjernen i Fokus, Folkeuniversitetet i København, Købehavns Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.
  • Der er fri adgang til arrangementerne
  • Se programmet for hjerneugen her

For yderligere information kontakt:

Thomas Alrik Sørensen på tlf.: 3133 3793 eller på e-mail: alrik@hum.aau.dk